Berichten

gezond tussendoortje, aldus Figuurcoach Marieke van den Borne

Blauwe bessen zijn heel gezond voor je ogen, urinewegen, verlagen cholesterol en zijn ontstekingsremmend. Ze bevatten maar weinig Kcalorieën en zijn daarom een ideaal tussendoortje. Je kan ze ook eten in wat magere yoghurt als ontbijt.

Ingredïenten; Stokbrood Gedroogde ham Magere smeerkaas Geitenkaas (smeerbare) Verse vijgen   Bereiding; Eventueel verse basilicum of munt om af te werken Het stokbrood in plakjes snijden. Besmeren met wat magere smeerkaas of geitenkaas of beleggen met gerookte ham. Vijgen in plakjes snijden en op elk broodje een plakje verse vijg en eventueel wat basilicum of munt ter decoratie.  

Gezonde voeding helpt duurzaam afslanken, aldus figuurcoach Marieke van den Borne

Ingrediënten voor 4 personen: 500 gram gemengde sla 2 rijpe avocado’s 2 rode paprika’s 150 gram maïskorrels 150 gram feta 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap peper en zout 1 theelepel honing 1 eetlepel fijngeknipte platte peterselie limoen ter garnering     Bereiding: Was en droog de sla. Halveer de avocado’s. Haal het vruchtvlees uit de schil. Snijd het in blokjes. Rooster de paprika’s in een hete oven of boven een gasvlam tot ze zwart zien. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd de paprika’s in smalle repen. Verkruimel de feta. Meng de sla met de avocado, paprikareepjes, maïs en feta.Klop een dressing van de ingrediënten en meng deze vlak voor het serveren door de salade. Garneer de salade met partjes limoen.

Wist je dat je na het sporten nog gedurende 24uur extra calorieën verbrandt? Dus niet alleen tijdens het sporten, maar lang daarna ondervindt je lichaam hier grote voordelen van.  

Ingrediënten: 2 rijpe avocado’s 1 eetlepel citroensap 1 uitgeperst teentje knoflook 150 ml lichte room of sojaroom 650 ml koude kippenbouillon enkele druppels tabasco zout, peper 1/2 in blokjes gesneden avocado en verse basilicum voor de garnering   Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit.  Schep het vruchtvlees uit de schil.  Pureer het vruchtvlees samen met het citroensap, de knoflook en de room in een mengbeker of keukenmachine. Vermeng dit mengsel met de bouillon en breng het geheel op smaak met tabasco en peper en zout. Giet de soep in een kom en bedek de kom met plastiekfolie om te voorkomen dat de soep verkleurt.  Laat de soep voor het opdienen ten minste 1 uur afkoelen.  Garneer de soep met de blokjes avocado en het verse basilicum.

67/67